Alcohol verslaving stoppen

Behandeling seksverslaving – afkicken van verslaving aan seks

Bij een verslaving aan seks heeft u een groeiende en obsessieve behoefte aan seks. Net als iedere vorm van verslaving, zorgt een seksverslaving voor veel nadelen in uw leven. Om los te breken van de vernietigende verslaving is een goede behandeling van seksverslaving aan te raden. Vincere is specialist in de behandeling van een verslaving aan seks. Wij helpen u af te kicken van de verslavende werking van seks die u in haar greep houdt. Bel ons daarom direct op 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl voor meer informatie.

Behandeling seksverslaving – u staat bij ons centraal

Ieder van ons is uniek op onze eigen manier. De reden dat u kampt met een seksverslaving kan daardoor bij iedereen anders zijn. Daarom staat u als persoon centraal tijdens de behandeling van uw seksverslaving. Wij vinden het hierbij belangrijk om gericht te kijken naar u als persoon, omgeving en uw situatie. Welke rol speelt de seksverslaving zoal in uw leven? Hoe lang bent u al verslaafd? Door middel van dit soort vragen proberen wij uw situatie zo goed mogelijk te doorgronden. Dat heeft natuurlijk als doel om u zo goed mogelijk te helpen met uw seksverslaving. Wij begrijpen namelijk dat u zich het liefst zo spoedig mogelijk losmaakt van de nadelen en risico’s van een seksverslaving.

Behandeling seksverslaving – geen reden voor schaamte

Veel mensen schamen zich voor hun verslaving, of dit nou een gameverslaving, alcoholverslaving of verslaving aan seks is. Wij verzekeren u dat dit niet nodig is. Deze geruststelling ervaart u ook tijdens een eerste intakegesprek die wij inplannen zodra u contact met ons opneemt. U bent niet alleen. Een psycholoog brengt hierin zo goed mogelijk in kaart wat is situatie is. Wij kijken hierbij naar uw verleden, het heden, uw persoonlijkheid en uw omgeving. Op die manier proberen wij te achterhalen wat de reden is van uw seksverslaving. Na het intakegesprek spreekt uw psycholoog zijn of haar bevindingen met een psychiater. Samen bespreken zij over hoe wij u kunnen behandelen voor uw verslaving aan seks. In totaal hebben wij vijf verschillende trajecten bij de behandeling van seksverslaving. Deze trajecten verschillen van elkaar qua intensiteit, duur en locatie.

  1. Poliklinische behandeling seksverslaving;
  2. Avondbehandeling seksverslaving;
  3. Tweedaagse behandeling seksverslaving;
  4. Vijfdaagse behandeling seksverslaving;
  5. Klinische behandeling seksverslaving.

1. Poliklinische behandeling seksverslaving

De eerste mogelijke behandeling bij seksverslaving is poliklinisch. Daarbij spreekt u op wekelijkse basis met een psycholoog. Gedurende 8 tot 24 sessies werken wij aan uw verslaving aan seks. U wordt daarin erg persoonlijk en professioneel geholpen waarbij u werkt aan een mooi doel: een leven vrij van seksverslaving.

2.  Avondbehandeling seksverslaving

Een tweede behandeling die wij aanbieden is een avondbehandeling van seksverslaving. Vincere in Sittard is hierbij uw veilige haven op iedere dinsdag en donderdag tussen 19:00 tot 22:00 uur. Hier gaan we samen gefaseerd aan de slag met uw probleem. De duur van de avondbehandelingen is zo’n 12 tot 13 weken. In sommige gevallen vindt er ook een detoxperiode plaats, dit is het geval als u aan andere middelen verslaafd bent.

3. Tweedaagse behandeling seksverslaving

De derde mogelijke behandeling bij seksverslaving is de tweedaagse behandeling. U bent binnen dit traject zo’n twee dagen per week aanwezig op een van onze veilige locaties. De duur van de behandeling is zo’n 9 weken. Of er ook een periode van detox plaatsvindt, verschilt per persoon en zijn of haar situatie.

4. Vijfdaagse behandeling seksverslaving (met verblijf of zonder verblijf)

De vierde optie die wij hebben om u van uw seksverslaving af te laten kicken is de vijfdaagse behandeling. Op een Vincere-locatie bent u tussen 09:00 tot 17:00 uur welkom. Deze behandeling duurt gemiddeld zo’n 12 tot 13 weken. Het is hiernaast mogelijk om te verblijven in een Sober Living House (SLH). Hier zorgen wij ervoor dat u uw leven weer opbouwt en kunt integreren in de samenleving.

5. Klinische behandeling seksverslaving (met verblijf)

De vijfde optie die wij hebben om u te behandelen voor uw alcoholverslaving is de klinische behandeling. U wordt hierbij geholpen door te verblijven op een van onze locatie in binnen en buitenland. Buiten dat wij een locatie hebben in Cadier in Keer, is een verblijf in het buitenland ook mogelijk. Daarbij hebben wij twee locaties in Portugal en twee in Zuid-Afrika. De namen hiervan zijn als volgt:

In Nederland duurt de behandeling hierbij zo’n 64 dagen. In Portugal of Zuid-Afrika neemt de behandeling daarentegen 90 dagen in beslag. De duur hiervan is exclusief detox.

Behandeling seksverslaving – wat zijn de kosten?

Een behandeling voor seksverslaving kan u helpen uw leven weer op de rit te krijgen. Daarbij vraagt u zich vast af wat de kosten hiervan zijn. Wij vinden dat de prijs die u betaalt door verslaafd te zijn al hoog genoeg. Wij zijn daarom blij dat de behandeling in het basispakket van uw zorgverzekering valt. Mocht uw verzekeraar niet alles vergoeden, dan compenseren wij de rest van het bedrag. De behandeling van seksverslaving kost u dan niks, buiten het wettelijk verplichte eigen risico. Dit hoeft dan ook geen reden te zijn om geen contact met ons op te nemen. Bel ons daarom direct op 085 401 25 75 of stuur ons een mail op info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika