Alcohol verslaving stoppen

Verslaving aan seks en alcohol – gevolgen en problemen

Erg vaak gaan seks en alcohol samen. Denk bijvoorbeeld aan een avond uitgaan, waar de alcohol ervoor heeft gezorgd dat de barrières en weggenomen zijn en uw (seksuele) grenzen zijn verlaagd. Een verslaving aan zowel seks als alcohol kan echter verwoestend werken in uw leven. Zeker als de verdovende effecten van alcohol uw dwangmatige en obsessieve behoefte aan seks versterkt. Zowel seks als alcohol kunnen dus erg verslavend zijn. Daarom is het tijd professionele hulp te zoeken bij dit probleem. Neem dus direct contact op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl.

Seks en alcohol samen – doe het met mate

Op het eerste zicht lijkt alcohol positieve effecten op seks met zich mee te brengen. De alcohol die u drinkt komt via uw bloedbaan in uw hersenen terecht. Die worden hierdoor verdoofd. Deze verdoving zorgt er daarna voor dat u zich losser voelt. Dit ‘losse gevoel’ kan ervoor zorgen dat het de eerste barrières van seks wegneemt. Voor het hebben van seks en het drinken van alcohol geldt echter hetzelfde als iedere verslaving; doe het met mate. Heeft u een seksverslaving? Dan is deze mate bij u ver zoek en heeft de verslaving negatieve gevolgen voor u en uw omgeving.

Gevolgen van teveel seks en alcohol

Iedereen die wel eens teveel heeft gedronken, weet dat alcohol zeer slecht voor u kan zijn. U bent uzelf namelijk niet meer wanneer u drinkt. Dit kan leiden tot onverantwoord seksueel gedrag waarbij onveilige seks op de loer ligt. Daarnaast kunt u denken aan extreme vormen van voyeurisme, exhibitionisme of sadomasochisme (SM) waarbij u de grenzen van uw partner niet respecteert. Ook kunt u extreme kosten maken voor prostitutie of telefonische sekslijnen. Een alcoholverslaving heeft hierop een verslavend effect. Het zorgt er immers voor dat uw grenzen wegvallen. Zeker als u kampt met een verslaving aan seks, kan dit leiden tot een negatieve vicieuze cirkel waar u zelf lastig uit kunt breken. Het is dan aan te raden dat u hulp zoekt voor een behandeling van uw seksverslaving en alcoholisme.

Ongezonde obsessie voor seks door alcohol

Uw dwangmatige gedachten en gedrag met betrekking tot seks worden versterkt door alcohol. Hierbij zult u wellicht dingen doen of zeggen waar u veel spijt van kunt krijgen. Voor mannen geldt dat zij te maken kunnen krijgen met een erectiestoornis of dat zij geen zaadlozing meer kunnen krijgen. Daarentegen kunnen vrouwen kunnen door alcohol last krijgen van een droge vagina. Voor zowel mannen als vrouwen heeft alcohol negatieve gevolgen heeft op de vruchtbaarheid. Verder is het algemeen bekend dat de combinatie van alcohol en zwangerschap funest is voor de gezondheid van een ongeboren baby.

Behandeling van verslaving aan seks en alcohol

Bijna ieder mens heeft een gezonde interesse voor seks. Wanneer u constant denkt en een behoefte heeft aan seks, dan kan dit problemen veroorzaken. Houden seks en alcohol u in hun greep en kunt u niet meer genieten van het leven? Dan raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij bieden u de professionele hulp die voor u zo belangrijk kan zijn. Neem daarom contact met ons op en bel naar 085 401 25 75 voor meer informatie. Ook kunt u mailen naar info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika