Alcohol verslaving stoppen

Seks en speed – Risico’s seks en speed (Amfetamine)

Een verslaving aan seks en speed komt vaak voor. Speed – ook wel snelle of pep genoemd – en de werkzame stof Amfetamine zorgen er namelijk voor dat de chemische processen in uw hersenen beïnvloed worden. Mogelijk krijgt u het gevoel tijdelijk meer gefocust en alert te zijn. Vanwege deze reden gaan seks en speed vaak samen. Dit is echter niet zonder risico’s. Een verslaving aan seks en speed is net als andere vormen van verslaving. U kunt lastig breken van de destructieve gewoontes die ermee samenhangen. Wij kunnen u echter helpen om af te kicken van uw verslaving! Neem contact met ons op en bel naar 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl.

Seks en speed combineren – Wat voor effect heeft speed op seks?

Amfetamine is het bestandsdeel dat in speed zit. Het is een stimulerend middel wat ervoor zorgt dat u zich tijdelijk beter gaat voelen. Dit komt mede doordat speed dopamine vrijgeeft in uw hersenen. Dopamine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Speed zorgt ervoor dat u zich energiek, zelfverzekerd sociaal en praatgraag maakt. De combinatie met seksueel gedrag is dan ook snel gelegd. Speed wekt namelijk de lust op die u aanzet tot seksueel gedrag.

De nadelen van seks en speed – wat zijn de risico’s?

De combinatie van seks en speed leidt tot enkele nadelen. Zo kan het uw geslachtsdeel minder gevoelig maken. Hierdoor is het lastiger is om klaar te komen. Als gevolg hiervan zult u langer doorgaan met de geslachtsgemeenschap wat weer kan leiden tot bloedingen. Zeker met het oog op de risico’s van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s), brengt dit gevaren mee voor uw gezondheid.

Speed kan er daarnaast voor zorgen dat u zich onverantwoord gaat gedragen op seksueel vlak. Zowel speed als seks zijn erg verslavend en brengen u in een staat van trans. Zowel bij een seksverslaving of verslaving aan speed heeft u steeds grotere behoefte eraan. Om barrières op het vlak van seks weg te nemen, gebruikt u daarom meer speed. Daarbij heeft u naar verloop van tijd steeds meer pep nodig om dezelfde effecten te krijgen. Vanzelfsprekend hangen er meerdere risico’s aan speed.

Afkicken van uw verslaving aan seks en speed

Als u zelf wilt afkicken van seks en speed is dat een lastige opgave. Ervaring leert dat u vaak vervalt in uw oude gedrag. Dit kan frustraties en stress bij u teweegbrengen waarbij u steeds meer kunt gaan hunkeren naar de verslavende werking van seks en speed. Daarom raden wij u aan professionele hulp te zoeken. Wij hebben meerdere soorten behandelingen die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie. Breek daarom los en bel met onze deskundige medewerkers op 085 401 25 75 of stuur een mail naar info@vincere-ggz.nl. Bijkomend voordeel is dat de behandeling valt in de vergoeding van uw zorgverzekeraar. Lees hier meer informatie over de vergoeding van een verslavingsbehandeling.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika