Alcohol verslaving stoppen

Seksverslaving en psychische stoornis (dubbel diagnose)

Als iemand een dubbele diagnose heeft, dan kampt die persoon met een psychische stoornis in combinatie met een verslaving. In de praktijk zien wij geregeld mensen met een seksverslaving en psychische stoornis zoals PTSS, borderline, ADHD, depressie of autisme. Leven met een psychische stoornis is niet altijd even gemakkelijk. Daarbij kan een seksverslaving verlammend werken in uw leven. U voelt zich hierdoor gevangen en kunt niet losbreken van de kick die seks met zich meebrengt. Als professioneel behandelaar van verslaving vinden wij het belangrijk om niet alleen de verslaving te behandelen maar vooral de achterliggende reden aan te pakken. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en bel 085 401 25 75 of mail info@vincere-ggz.nl voor meer informatie.

Seksverslaving en psychische stoornis – hoe ontstaat een seksverslaving?

Leven met een psychische stoornis brengt in het dagelijkse leven vele uitdagingen met zich mee. Als u hiernaast ook nog kampt met een seksverslaving, dan raden wij aan professionele verslavingshulp te zoeken. Hieronder benoemen wij enkele mogelijke combinaties en oorzaken van een dubbele diagnose die vaak voorkomen. Herkent u zich in één (of meerdere) beschrijvingen? Neem direct contact met ons op zodat wij u kunnen helpen.

Seksverslaving en posttraumatische-stressstoornis (PTSS) – dubbele diagnose

Een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) ontstaat vaak door een traumatische ervaring die u heeft meegemaakt in uw verleden. Iedereen reageert anders op elke situatie in het leven. Mocht u een heftige ervaring niet goed verwerkt hebben, dan kampt u mogelijk met PTSS. Voorbeelden van een traumatische ervaring zijn:

  • Mishandeling
  • Ernstige verwonding
  • Seksueel geweld
  • Verkrachting
  • Beroving
  • Oorlogssituaties

De praktijk wijst uit dat een verslaving aan seks kan ontstaan door traumatische ervaringen uit het verleden. Daarbij kunt u denken aan dingen die u als kind en in uw jeugd hebt meegemaakt. Vaak zien wij dan ook mensen die in hun vroegere leven zijn misbruikt en op latere leeftijd een seksverslaving ontwikkelen. Dit is echter voor iedereen anders. Wilt u geholpen worden van uw problemen? Bel onze deskundige medewerkers op het nummer 085 401 25 75 of mail naar (info@vincere-ggz.nl) voor meer informatie. Bij Vincere behandelen we namelijk zowel uw PTSS als uw seksverslaving.

Seksverslaving en ADHD – dubbele diagnose

ADHD is een psychische stoornis waarbij u zich lastig kunt concentreren en vaak erg druk bent. De letters van ADHD staan in het Engels voor: Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Naast de concentratieproblemen zorgt ADHD voor hyperactiviteit. Hierdoor slaapt u bijvoorbeeld slecht, wordt u snel bang of boos. Seks kan voor veel mensen verslavend werken. Doordat uw hersenen dopamine afgeven tijdens de activiteit, wordt u als het ware beloond door uw gedrag. Door de problemen die u ervaart door uw ADHD, lijkt seks een uitvlucht uit de realiteit. De lust voor seks wordt naar verloop van tijd echter een last. In dat geval is het aan te raden contact op te nemen. Zeker omdat een seksverslaving ernstige risico’s met zich meebrengt waar u altijd waakzaam voor moet zijn.

Seksverslaving en ADD – dubbele diagnose

Naast ADHD bestaat er ook ADD (Attention Deficit Disorder) wat veel gelijke symptomen bevat. Mensen met ADD hebben echter geen last van hyperactiviteit. ADD kan erg vervelend voor u zijn in het dagelijkse leven. Daarbij kunnen dagelijkse activiteiten zoals plannen, op tijd komen en concentreren een groot probleem vormen. Daarentegen kan iemand met ADD zich vaak goed concentreren. Iemand met ADD heeft ook vaak een grote interesse in bepaalde onderwerpen. Dit kan daardoor gepaard gaan met een seksverslaving. In dat geval kan uw stoornis u ernstig beperken in uw leven.

Seksverslaving en depressie – dubbele diagnose

Een verslaving en depressie komt relatief vaak voor. Het verschilt per persoon of de seksverslaving of depressie daarbij de oorzaak of gevolg is. Uit de risico’s van een seksverslaving blijkt dat het vele psychische problemen met zich meebrengt. Daarbij houdt de verslaving u zich in zijn greep. Een depressie kan er daarentegen voor zorgen dat u manieren zoekt om ermee om te gaan. Een uitvlucht zoeken in de vorm van seks biedt dan een tijdelijke verlichting van uw pijn. Een seksverslaving en depressie valt door ons te behandelen. Neem daarom contact met ons op het nummer 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika