Alcohol verslaving stoppen

Stoppen met seks

Minderen of even helemaal stoppen met seks als u seksverslaafd bent kan zeer lastig zijn. Maar een seksverslaving en de daarmee gepaard gaande onbedwingbare behoefte aan seksuele handelingen kan uw hele leven ontwrichten. Een gebrek aan controle aan uw excessieve seksuele gedrag kan immers zwaar ten koste van uw sociaal-maatschappelijke leven. Maar ook uw gezondheid kan ernstig te lijden hebben onder uw verslaving aan seks. In de praktijk blijkt dat het zeer lastig kan zijn om zelfstandig een seksverslaving onder controle te krijgen. Het kan daarom raadzaam zijn om professionele hulp in te schakelen. Wij weten als specialist in de verslavingszorg immers precies waar u zoals tegenaan kunt lopen. Heeft u een seksverslaving en wilt u uw leven weer op de rit krijgen? Neem dan direct contact met ons op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl.

Wanneer stoppen met seks

Voelt u nagenoeg continu een dwangmatige en onbedwingbare behoefte aan seksuele activiteiten? Dan is de kans groot dat u seksverslaafd bent. Seks is in dat geval een ware obsessie gaan vormen waarvan u maar niet los lijkt te kunnen breken. Bovendien gaat uw seksuele gedrag steeds extremere vormen aannemen – met alle risico’s van dien. Ervaart u gevoelens van schaamte en schuld en heeft u een negatief zelfbeeld door uw seksverslaving? Dan bent u waarschijnlijk in een negatieve spiraal terechtgekomen waar zowel uzelf als u naasten onder te lijden hebben. Als dat het geval is, is het ongetwijfeld de hoogste tijd om het roer om te gooien. Mogelijk komt uw verslaving tot uiting in obsessief masturberen, een pornoverslaving, exhibitionisme, voyeurisme of vreemdgaan.

Waarom stoppen met seks

Een seksverslaving heeft over het algemeen een enorme destructieve werking op uw leven. Maar ook uw naasten – niet in de laatste plaats uw partner – kunnen het zwaar te verduren hebben onder uw verslaving. De niet te onderschatten risico’s van seksverslaving kunnen immers niet alleen rampzalige gevolgen hebben voor uzelf. Niet alleen vormt uw onverantwoorde seksuele gedrag een steeds grotere bedreiging voor uw eigen welzijn en gezondheid. Ook uw partner kan indirect het risico lopen op een seksueel overdraagbare ziekte als u onbeschermde seks heeft met anderen. Ook op sociaal en emotioneel gebied kunt u zichzelf enorm in de problemen werken wanneer u verslaafd bent aan seks. Daar komt nog eens bij dat ook uw werk- en schoolprestaties kunnen lijden onder uw verslaving. Ten slotte kunt u ook nog eens in grote financiële problemen terechtkomen.

Tips voor zelf stoppen met seks

Zelfstandig minderen of even helemaal stoppen met seks is voor velen niet weggelegd. Afkicken van seksverslaving zonder deskundige begeleiding blijkt in de praktijk meestal een brug te ver. Dit kan voor veel gevoelens van frustratie en schaamte zorgen. Wilt u toch, al dan niet in aanloop naar een professionele behandeling, zelf uw seksverslaving aanpakken? Dan kunt u de volgende tips in gedachten houden:

  1. Licht uw naasten in over uw intenties zodat zij u kunnen steunen tijdens uw proces.
  2. Voorkom situaties waarin u in de verleiding komt om seksuele handelingen te verrichten.
  3. Houd bij hoe lang u al bepaald gedrag heeft weten te vermijden.
  4. Beloon uzelf bij mijlpalen, bijvoorbeeld als u een week of maand uw doelstellingen heeft gehaald.
  5. Focus op uw vooruitgang en wees niet te streng voor uzelf als het iets minder gaat.

De beste hulp bij stoppen met seks

Wanneer u een seksverslaving heeft en daar iets aan wilt doen is een professionele behandeling meestal de beste optie. Wij kunnen u als specialist in de verslavingszorg de behandeling bieden die het best bij uw persoonlijke omstandigheden aansluit. Na een intakegesprek bekijken we welke van onze diverse behandelingen het meest geschikt is voor uw situatie:

Heeft u vragen over ons behandelaanbod? Dan is het mogelijk contact met ons op te nemen via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl. U kunt zich ook online direct aanmelden voor een intakegesprek.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika