Alcohol verslaving stoppen

Over Vincere GGZ

Improving your lifestyle!, dat is het doel van Vincere GGZ. Wij zijn dé geestelijke gezondheidszorginstelling gespecialiseerd in verslavingszorg en de daarbij voorkomende psychische en psychosociale problematieken. Bij Vincere GGZ staat de patiënt op de eerste plek. Wij streven ernaar om samen met onze ketenpartners de best mogelijk zorg te bieden. Om baanbrekend te zijn, hanteren wij de volgende uitgangspunten:

 • De patiënt staat centraal
 • Wij hanteren een persoonlijke aanpak
 • Wij werken samen met andere organisaties met als doel optimale steun te bieden voor patiënten zodat zij weer zelfstandig aan de maatschappij kunnen deelnemen
 • Wij willen de overdracht van verslaving van generatie op generatie doorbreken

Visie op verslaving Vincere GGZ

Bij Vincere GGZ zien wij mensen als zelfstandige deelnemers aan de maatschappij die allen hun steentje bijdragen. Een verslaving kan deze zelfstandigheid ernstig hinderen. De mens staat centraal in onze visie en zorgaanbod. Hierbij hanteren wij een bio-psycho-sociaal perspectief.

Hoe wij een verslaving zien

Wij zien verslaving als een chronische ziekte waar iedereen aan kan komen te lijden. Vaak gaat een verslaving samen met sociale problemen en een psychische of lichamelijke aandoening. Hierbij spelen op de achtergrond vaak problemen op verschillende gebieden zoals:

 • Gezin
 • Financiën
 • Huisvesting
 • Justitie
 • Vrijetijdsbesteding
 • Sociale relaties
 • Gezond leven
 • Seksualiteit en intimiteit
 • Religie

Behandelingen Vincere GGZ

De gehele mens staat centraal bij Vincere GGZ. Niet voor niets kijken wij bij de behandeling en begeleiding naar zowel de biologische, psychologische als sociale aspecten van een patiënt. Een verslaving kan zich hierbij in verschillende vormen en gradaties voordoen. Of het nu gaat om overmatige gebruik van één middel of een totaal verstoorde leefstijl dankzij een dubbele diagnose. Wij proberen de patiënt zo volledig mogelijk te helpen. Dit blijkt ook uit onze slogan: Improving your lifestyle!.

Wij leveren een breed aanbod van behandelingen. Hierbij pakken we het volledige proces van een verslaving aan. Of het nu gaat om preventie, intensieve behandeling of nazorg; Vincere GGZ biedt de meest effectieve oplossing bij een verslaving.

Aandacht voor naasten

Een verslaving komt nooit alleen. Niet alleen de verslaafde patiënt lijdt eronder, maar zeker ook de omgeving. Mensen zoeken vaak dan ook hulp, omdat de gevolgen van een verslaving vaak rampzalig zijn. Denk aan:

 • Iemand kan niet meer kan voldoen aan de verplichtingen thuis, op het werk of op school
 • De verslaving (levens-)gevaarlijke situaties oplevert
 • De patiënt beseft dat hij in de greep zit van een verslaving
 • Er ontstaan problemen met andere mensen

Het mag duidelijk zijn dat een verslaving (zowel bij een gedragsverslaving als een middelenverslaving) sociaal-maatschappelijke problemen met zich meebrengt. Dit is dan vaak ook de reden dat iemand professionele hulp zoekt. Vincere GGZ is daarom van mening dat dit een duidelijke plek moet hebben in de verslavingszorg. Die plek heeft het bij ons. Mede hierdoor is de rol van een terugvalpreventie een belangrijk en duurzaam uitgangspunt bij Vincere.

Rol in de maatschappij

Vincere GGZ vinct het belangrijk dat de patiënt na herstel weer volledig kan meedraaien in de maatschappij. Daarom is het belangrijk om ook een helpende hand te bieden bij het herstellen van de leefgebieden die zijn aangetast door de verslaving. Denk aan schulden, werk en contacten met de omgeving. Alleen als dit op orde is, kan de patiënt definitief breken met de verslaving. 

Kernwaarden van Vincere GGZ

Vincere GGZ hanteert vijf kernwaarden. Deze maken duidelijk waar onze organisatie voor staat en zijn een leidraad bij alles wat we doen:

 1. De kwaliteit van zorg en behandeling van de patiënt staan voorop
 2. Onze zorg is effectief en evidence-based
 3. Wij gaan professioneel en persoonlijk met patiënten om met respect voor eigen verantwoordelijkheid
 4. Wij zijn resultaatgericht en kostenbewust
 5. Samenwerking met onze ketenpartners zorgt voor de beste, integrale zorg

Zorgvraag van de patiënt

Om onze patiënten zo goed mogelijk te helpen gaan wij uit van de individuele zorgvraag. Elk mens is uniek en daarom bieden we dus ook behandelingen op maat aan. Het basisprincipe is hierbij ambulante zorg. De patiënt wordt hierbij zoveel mogelijk behandeld in de eigen omgeving. 

De zorg en de belasting proberen wij zo licht mogelijk te houden om een effectief resultaat te bereiken. Hierbij maken wij duidelijke keuzes welke zorg we wel en welke we niet bieden. Dit is natuurlijk afhankelijk van de (gekozen) doelgroep die wij proberen te helpen.

Optimaal herstelproces

Tijdens het hele traject blijven wij onze patiënten motiveren en stimuleren om de behandeling af te maken. Daarom vinden we het belangrijk om naasten ook bij de behandeling te betrekken. Zij spelen namelijk een belangrijke rol bij het herstel. 

Tot slot hechten wij bij Vincere GGZ veel waarde aan zelfhulp. Wij zien dit als een complementair en essentieel onderdeel van het herstelproces. Zo bezoeken veel patiënten zelfstandig lotgenotengroepen. Daarnaast openen wij onze deuren voor zelfhulpgroepen. Op die manier leveren ook zij de bijdrage aan goede zorg voor patiënten. Dat is immers waar wij dag in, dag uit, samen naar streven bij Vincere GGZ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul je nummer in
en wij bellen terug

 

 

Vanwege het faillissement van Vincere kunnen er momenteel geen nieuwe patiënten in zorg worden genomen.

 

Aanmelden voor een intakegesprek

 

Ben je klaar voor een nieuwe start? Meld je dan aan voor een intakegesprek met één van onze verslavingspsychologen.

Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Er wordt in kaart gebracht welke behandeling het beste bij jou past. Na afloop kun je kiezen of je start met de behandeling.

Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen. Zodra we de gegevens hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen.

 

 

 

Vanwege het faillissement van Vincere kunnen er momenteel geen nieuwe patiënten in zorg worden genomen.

 

Locaties

Locatie maastricht

Cadier en Keer

 

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer 

Meer over deze locatie

 

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

 

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over deze locatie

 

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

 

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over deze locatie

 

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

 

6604 Plettenbergbay
Zuid-Afrika

Meer over deze locatie

 

 

Naast de behandellocaties in Cadier en Keer (bij Maastricht), Sittard, Amsterdam en Zuid-Afrika beschikken wij ook over locaties in Heerlen, Venlo, Margraten en twee locaties in Portugal. Lees hier meer over alle locaties.